Tiili- ja varttikatot

Annamme 6 vuoden takuun töistämme!

Tiili- ja varttikatot pitää puhdistaa säännöllisesti jotta vahingoilta vältytään ja katto on paremman näköinen. Uusi värikerros pesun jälkeen estää sammaleen kasvua ja katto on uuden näköinen. Annamme töillemme asianmukaisen takuun.
Jonkin ajan kuluttua tiili- ja varttikatoilla alkaa kasvaa sammalta. Tämä tunkeutuu materiaalin ja aiheuttaa halkeamia kun se jäätyy talvella. Hoitamaton katto rapautuu. Hyvällä hoidolla katto kestää vielä vuosikymmeniä.

Varttikatto

Vartti on kestävä ja pitkäikäinen materiaali ja oikealla käsittelyllä kestävyys vielä pidentyy. Vartti oli 60- ja 70-luvulla suosittu kattomateriaali ja nyt on korkea aika kunnostaa näitä kattoja. Kun katsot kattoa se voi olla tosi ruman ja kuluneen näköinen mutta älä anna ulkonäön erehdyttää.
Uusi katto ei ole ainoa ratkaisu. Kun katto on pesty ihan puhtaaksi ja kaikki sammal ja lika on poissa kattotiilet voi tutkia ja tarkistaa jos katto on korjattava. Tarpeen vaatiessa voimme saumalaastilla korjata mahdollisia halkeamia. Samalla vaihdamme huonoja ruuveja ja rikkinäisiä laattoja.

Erikoisrakenteinen ”kattoreki” pesee katon (katso kuvaa) kun se lasketaan alaspäin katon pintaa pitkin. Tällä tavalla myös ympäristöön tupruaa vähemmän likaa. Cerexin käyttämä ”kattoreki” on erityisen kätevä hyvin jyrkkiä kattoja pestäessä. Ainoastaan korkeapainepesu ei ole tarpeeksi että nämä katot saataisiin riittävän puhtaiksi.
Katto joka juuri oli haalistunut ja laikukas on pesun ja uudelleenmaalaamisen jälkeen uudennäköinen.

Tiilikatto

On kahdenlaisia tiilikattoja, sementtilaattoja ja poltettua tiiltä. Sementtilaatat pestään ja maalataan samalla tavalla kuin varttikatot kun taas pelkkä pesu usein riittää poltetulle tiilelle. Poltettu tiili on kauttaaltaan punaista kun sementtilaatat ovat maalattuja. Siksi poltettua tiiltä ei tarvitse käsitellä yhtä paljon.
Ennen- ja jälkeenkuvia

Lisää esimerkkejä tässä!