Målning av plåttak

Vi fixar erat tak med garanti!

Vi värdesätter ett omsorgsfullt underarbete!

Att måla ett plåttak är ofta mycket mer komplicerat än vad man kan tro. Fel utrustning, tajming och väderförhållande kan lätt förhindra ett gott slutresultat. När man målar ett plåttak är det viktigaste att underarbetet gjorts med omsorg. Det spelar ingen roll hur bra färg man använder om den gamla färgen släpper underifrån. Vi använder oss av effektiva högtryckstvättar som tar bort mossa, smuts, rost och löst sittande färg.

Rost

Även om taket skulle vara helt rostangripet kan vi behandla det med gott resultat och lämna en lång garanti på våra jobb. Det finns flera olika sätt att behandla rost. Allt för ofta påträffar man fall där rosten bara målats över med plåt- eller rostskyddsfärg, exempelvis Rostex eller Ferrex. Dessa hjälper inte att stoppa befintlig rost utan man måste isåfall ta bort rosten mekaniskt. Vi rekommenderar rostskyddsmedel, t.ex. Owatrol eller Isotrol, som den lämpligaste metoden för att hindra rost från att växa och sprida sig.

Platsmålad plåt

Ett av de vanligaste felen som både yrkesfolk och hemmafixare gör är att de har målat på för ”tidig” plåt. När plåten är nylagd måste den vänta 1-5 år innan den går att måla, beroende på val av färgtyp. Efter bara ett par år börjar färgen krackelera och släppa vilket kan vara mycket svårt att reda upp efteråt. Samma sak kan hända om man målat för tjockt eftersom färglagret då blir mindre elastiskt. Plåten rör sig när temperaturen växlar och speciellt alkyd/oljefärg har visat sig lossna lätt ifall det blivit för tjockt. En akrylat/vattenbaserad färg är därför att föredra om färgskiktet är tjockt då den är många gånger mer elastisk.

Vårt vattenblästringsaggregat klarar effektivt att blästra bort färg med dålig vidhäftning utan att skada den galvaniserade ytan som skyddar plåten mot rostangrepp.

Plastiserad plåt

Den här typen av plåt är oftast mycket knepig att behandla innan den kan målas. Många tror att det inte går att behandla och måla plastbelagd plåt. Okunskap och otillräckligt effektiva metoder har gjort att många tak som målats börjat släppa redan efter några år. Detta har gett de plastbelagda taken ett dåligt rykte som ”omöjliga” att måla om, men det här stämmer alltså inte!

Det finns flera olika typer av plastbelagd plåt. Beläggningen håller olika väl och är olika svår att tvätta. För att uppnå gott resultat måste plastbeläggningen vattenblästras med minst 500 bars tryck, oftast mycket mer. Cerex är ett av få företag med en så effektiv utrustning som klarar av att rengöra ytan tillräckligt väl.
En bedömning på plats krävs för att kunna göra en ommålning med gott resultat. Takets lutning och mängden sol och värme påverkar också beläggningens kvalité och slitage.

Gamla elverket Jakobstad
Isotalo Noormarkku Takrenovering
Övermark kyrka
Vattenblästring och målning av plåttak
Vattenblästring och målning av plåttak
Plåttaksmålning Helsingby
Petalax UF
Målning av plåttak Vasa
Vasa Elektriska
Plåttaksmålning Stationsgatan 40 Vasa
Tegeltaksmålning Kaskö
Plåttaksmålning Helsingby

Få din kostnadsfria offert här!

Skicka in bild och beskriv hur ditt projekt ser ut så återkommer vi med en offert med priser och alternativ som passar dig bäst.