Peltikattojen maalaus

Hoidamme kattosi takuulla!

Peltikattojen maalaus 

Peltikaton maalaaminen on taitolaji ja huolella tehty pohjatyö on hyvin tärkeää. Käytämme tehokkaita painepesureita jotka poistavat sammalta, likaa ja irtonaista maalia. Vaikka katto olisi kokonaan ruosteinen voimme käsitellä sen hyvällä lopputuloksella ja antaa pitkän takuun töillemme.

Väärä varustus, ajankohta ja huonot sääolosuhteet voivat olla esteenä hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi. Seuraamme siksi tarkasti muun muassa lämpötilaa, tuulen nopeutta ja ilman kosteutta. Laadultaan paraskaan maali ei tartu hyvin, jos alla oleva vanha maali irtoaa alustastaan.

Ruoste 

Voimme myös käsitellä kokonaan ruosteisen katon hyvällä lopputuloksella ja antaa pitkän takuun töillemme. Ruostetta voi käsitellä monella eri tavalla. Liian usein näkee kattoja, joissa ruoste on vain peitetty pelti- tai ruosteenestomaalilla, esimerkiksi Rostex tai Ferrex -aineilla. Nämä eivät estä olemassa olevan ruosteen leviämistä, jos aineen levittää suoraan ruosteen päälle. Jotta ruosteen leviämisen voisi estää, se on poistettava mekaanisesti kokonaan ennen ruosteenestokäsittelyä.

Suosittelemme ruosteensuoja-ainetta, esimerkiksi Owatrolia tai Isotrolia, sopivimpana tapana estää ruosteen leviämästä. 

Maalamaton pelti

Yksi yleisimmistä virheistä on, että maalaamaton peltikatto käsitellään liian aikaisin. Maalivalinnasta riippuen on hyvä odottaa 1-5 vuotta ennen uuden peltikaton maalausta. Jos maalaa aikaisemmin maali alkaa halkeilla ja se irtoilee jo parin vuoden kuluttua ja sitä voi olla hyvin vaikeaa korjata jälkeenpäin. Samoin voi käydä, jos maalikerros on liian paksu, koska maali ei silloin ole niin venyvää. Pelti liikkuu, kun lämpötila vaihtelee, ja erityisesti alkydi/öljymaali irtoaa helposti, jos maalikerros on liian paksu. Akrylaatti/vesipohjainen maali on siksi parempi vaihtoehto, jos maalikerros on paksu, koska tämä maali on venyvämpää.

Vesipuhallus poista tehokkaasti huonosti alustassaan kiinni olevan maalin, eikä se vaurioita galvanoitua pintaa, joka suojaa kattoa ruostevahingoilta.

Muovipinnoitettu pelti

Tämä tyyppistä peltiä on usein hyvin hankala käsitellä ennen sen maalaamista. Moni luulee, että muovipinnoitettua peltiä ei lainkaan voi maalata. Tietämättömyys ja tehottomat menetelmät ovat johtaneet siihen, että maali irtoaa monesta maalatusta katosta jo parin vuoden kuluttua, minkä takia väitetään, että tällaista kattoa on mahdoton maalata.
On olemassa monta erilaista muovipinnoitettua peltiä. Pinnoitteen kestävyys ja sen pesemisen helppous vaihtelevat. Hyvän tuloksen saavuttamiseksi katto on puhdistettava vähintään 500 baarin vesipaineella. Usein on käytettävä vielä voimakkaampaa vesisuihkua.

Cerex on yksi harvoista yrityksistä, joilla on tarpeeksi tehokas varustus, jotta katon saa riittävän puhtaaksi. Paikan päällä on arvioitava, voidaanko katon maalauksella saavuttaa riittävän hyvä lopputulos. Katon kaltevuus sekä aurinko- ja lämpömäärä vaikuttavat myös pinnoitteen laatuun ja kulumiseen.

Vanha sähkölaitos Pietarsaari
Isotalo Noormarkku
Ylimarkun kirkko
Peltikaton vesipuhallus ja maalaus
Muovitetun peltikaton puhallus ja maalaus
Peltikaton maalaus Helsingby
Petalax UF
Peltikaton maalaus Vaasa
Vaasan Sähkö
Peltikaton maalaus Vaasassa
Tiilikaton maalaus Kaskisissa
Peltikaton maalaus Helsingby

Maksuton tarjouspyyntö!

Liitä kuva, niin palaamme asiaan ratkaisulla ongelmaasi!