Tiili- ja varttikatot

Tiili- ja varttikatot 

Annamme 5 vuoden takuun töillemme!

Tiili- ja varttikatot tulee puhdistaa säännöllisesti jotta vahingoilta vältytään ja katto näyttäisi paremmalta. Uusi värikerros pesun jälkeen estää sammaleen kasvun ja katto on kuin uusi! Annamme töillemme asianmukaisen takuun.
Jonkin ajan kuluttua tiili- ja varttikatoille alkaa kasvaa sammalta. Sammal tunkeutuu katon pintamateriaaliin ja aiheuttaa halkeamia kun siinä oleva vesi jäätyy talvella. Hoitamaton katto rapautuu korjauskelvottomaksi. Hyvällä hoidolla vanha katto kestää vielä vuosikymmeniä.

Varttikatto 

Vartti on kestävä ja pitkäikäinen materiaali ja oikealla käsittelyllä kestävyys vielä pidentyy. Vartti oli 60- ja 70-luvulla suosittu kattomateriaali ja nyt on korkea aika kunnostaa näitä kattoja. Katto voi näyttää rumalta ja kuluneelta, mutta ulkonäkö voi hämätä. Uusi katto ei ole ainoa ratkaisu. 

Kun katto on pesty puhtaaksi liasta ja sammaleesta, kattotiilien kunto voidaan tutkia ja sen jälkeen päättää, vaatiko katto korjausta. Tarpeen vaatiessa voimme korjata mahdolliset halkeamat saumalaastilla. Samalla vaihdamme huonot ruuvit ja rikkinäiset laatat.

Erikoisrakenteinen ”kattoreki” pesee katon kun se lasketaan alaspäin katon pintaa pitkin. Tällä tavalla myös ympäristöön leviää vähemmän likaa ja sammalta ja jäljet on helpompi siivota. Cerexin käyttämä ”kattoreki” on erityisen kätevä hyvin jyrkkiä kattoja pestäessä.

Huomaa että joka kodin korkeapainepesuri ei ole tarpeeksi tehokas jotta katot saataisiin riittävän puhtaiksi.
Aiemmin haalistunut ja laikukas katto on pesun ja uudelleenmaalaamisen jälkeen uudennäköinen.

Tiilikatto 

Tiilikattoja on kahta eri tyyppiä - sementtilaattoja ja poltettua tiiltä. Sementtilaatat pestään ja maalataan samalla tavalla kuin varttikatot kun taas pelkkä pesu usein riittää poltetulle tiilelle. Poltettu tiili on kauttaaltaan punaista, kun taas sementtilaatat ovat maalattuja. Siksi poltettua tiiltä ei tarvitse käsitellä yhtä paljon.

Maksuton tarjouspyyntö!

Liitä kuva, niin palaamme asiaan ratkaisulla ongelmaasi!